Nye tider for den kollektive trafik

Letbanen giver anledning til ændringer for busserne

 

Tranbjerg, september 2017.

De fleste i Tranbjerg har nok allerede set letbanetoget køre i Tranbjerg under testkørslerne her i sommers. Og fra den 26. november er det alvor: Her begynder driften mellem Odder og Aarhus, hvis ellers tidsplanen holder. Samtidig får nogle af busserne nye køreplaner og nye ruter. Du kan se de nye køreplaner på Midttrafiks hjemmeside.

Linie 4A får ny rute på Tingskov Allé med et nyt stoppested ved Østerbyvej/Obstrupvej. Desuden forlyder det at stoppestedet ved Horsevænget flyttes mod vest til den nye stikrydsning. Kommunen er i fuld gang med at lave stoppestedet ved Østerbyvej/Obstrupvej. Og her har Fællesrådet allerede været nødt til at stille spørgsmål: Adgangen fra Østerbyvej skulle ske via en gammel skæv trappe, der ikke var særlig handicapvenlig. Det skulle der dog komme en løsning på, har vi fået oplyst i skrivende stund. Et andet problem er, at der ikke er gadelys på Tingskov Alle. Som minimum mener vi, at der bør være en lampe ved hvert stoppested på begge sider af vejen. Det har vi endnu ikke fået et svar på mens dette skrives.

Det kan ikke være et urimeligt krav, at der er en farbar gangsti samt noget belysning i forbindelse med et stoppested. Tingskov Allé har rimelig meget trafik jo.

Desuden skal der laves et nyt stoppested til 4A i nordsiden af Torve Allé lige øst for Torvevænget. Det er vi noget spændte på at se, hvordan det bliver udformet på dette meget trafikerede sted. Alle buspassagerer skal fremover krydse Torve Allé for at komme over til centret, sådan planerne ser ud nu. Fællesrådet har luftet en anden løsning med en form for aflang rundkørsel, men det har ikke vundet gehør endnu.

Den nye linje 17, som kommer til at erstatte linje 20, giver ikke anledning til nye stoppesteder.